En bønn til motorfolket

Det rapporteres av og til om uønsket adferd som «burning», «wheelie» og annen hensynsløs kjøring utenfor Tyrigrava og langs Gamle Mossevei.

Som nye eiere vet vi godt at «Grava» er tuftet på entusiasmen rundt kjøretøy på fire og to hjul, og vi forstår bedre enn de fleste at det er både spennende og gøy med show, fart, motordur og hjulspinn.

Samtidig vet vi at motorfolkets møtested, Tyrigrava, kan bli pålagt uønskede begrensninger om det ikke tas hensyn til de som bor og ferdes i nærområdet. Det vil verken vi som eiere eller dere som brukere.  

Vi må derfor gjøre alt vi kan for å unngå begrensninger i bruken av stedet og vi ber alle om å hjelpe til for å unngå uønsket atferd slik at vi kan opprettholde møteplassen.

Derfor ber vi innstendig om at alle forsøker å ta hensyn til omgivelsen slik at det blir mindre støy, lavere fart og færre sorte asfaltstriper.

Så kan vi heller glede oss over treffsesongen, bilene, motorsyklene og vennene på Tyrigrava.  

God sommer ønskes fra Børre Skiaker (Styreleder, Tyrigrava AS)

8 kommentarer til «En bønn til motorfolket»

 1. Veldig bra innlegg, og helt enig. Vi er mange som har glede av Tyrigrava og treffdagene der. Har vært petrolhead i over femti år, men enda ikke forstått dette med å måtte børne og ruse så jævelig for å få oppmerksomhet. Børne kan man jo klare med en 2 CV, kommer jo bare ann på sjåfør’n. Støtter Facebook innlegget til Mr. Kværneng som ble lagt ut etter tirsdagens hærjinger. Glad jeg ikke er nabo til Tyrigrava, men håper vi kan fortsette det i ordnede former i mange år fremover. God helg alle sammen, å la meg slippe å stå i gummilukta på Tyrigrava flere sommerkvelder. Mvh. ROK

  1. Så lett glemme hvordan man selv var som ung….vi som er godt voksne nå og har lekt ferdig men fortsatt trives med både mc og biler må kanskje se på dette med ikke fullt så skulende misnøye og ikke bli gamle grinebitere. Når det er sagt så bør det selvfølgelig tydeliggjøres at det må vises hensyn , så ikke vi «mister» møteplass på Grava. Se bare hvordan hele Mosseveien fikk 60 km i timen. Det har tatt litt av gleden kose seg på mc i de fine svingene. Det har blitt en vei på syklistenes premisser som ofte ligger 4 og 5 i bredden.

 2. Helt enig! Hvis Tyrigrava skal bestå som ett unikt sted for bil og mc miljøet må det vises hensyn ovenfor nærmiljøet. Klager på støy vil garantert føre til klager og etterhvert forbud.
  Alle bør spre budskapet innom motormijøet

 3. Fint innlegg,
  Hvordan kan vi løse det, idiot kjøring på 2 og 4 hjul rundt Tyrigrava er uakseptabelt.
  Kan vi få opp skilt/flyers om at slik kjøring an ødelegger for mange andre.
  Må jo være mulighet til og stoppe det uten at politiet blir blandet inn.

 4. De 100 som oppfører seg greit kan vel fortelle de ene tullingen som ødelegger for de og seg selv at slik adferd ikke aksepteres. Han kan vel gjøre seg av med dekkene på plassen ved Tusenfryd, og andre som synes det er tøft kan vel møte der. Det er vel kameradekning også der.

 5. Hei.
  Ja men det er kun en ting å gjøre m det ? Man går høflig bort ,forklarer dem grunnen ,å ber dem la være ? Har ikke møtt på en vrangpeis som ikke har forstått hva jeg sier til dem noen gang ! Respekter dem og dem respekterer deg ! Men baksnakking og mumling på plassen m kun voksne folk ,som ikke tar initiativ til å gjøre det …… kose seg m misnøye er en uting ! Ungdom kribler det litt mere i ,å børning er tøfft Det er mange nye der ute ,som ikke veit dette at naboer klager osv …Men fortell dem det på en høflig måte bare? Garantert det blir forståelse ….. Å hvem har ikke børna en han en to da man var kalv ? Det er når kalven blir stor at den glemmer hilsen Randi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *