Kunstnerfellesskapet tar farvel med Tyrigrava

Tekstilkunstner Anne Knutsen overrekker Tyrigrava-nøklene til styreleder Børre Skiaker. Med dette avsluttes et åtte år langt leieforhold.

Mandag 1. mars var en vemodig dag for tekstilkunstner Anne Knutsen og de andre kunstnere som i en årrekke har hatt Tyrigrava som arbeidsplass og tilholdssted. Tiden var nemlig kommet for å overlevere nøklene og ta farvel med Tyrigrava.

Da KNA sammen med NVK – Norsk Veteranvogn Klubb – kjøpte Tyrigrava av Oppegård kommune tilbake i 2017, fikk de med en utleieavtale til kunsterfellesskapet på kjøpet. Opprinnelig løp kontrakten frem til 31. mai i år, men da kunstnerne hadde lykkes med å finne nye lokaler og allerede hadde flyttet, ble overtakelsen fremskyndet til 1. mars.

-Vi har trivdes godt på Tyrigrava med flott natur rett utenfor døren, så det er litt vemodig å flytte, konstaterte Knutsen da hun ga slipp på det formidable Tyrigrava-nøkkelknippet og etterlot det til styreleder i Tyrigrava AS og generalsekretær i KNA, Børre Skiaker.

-Vi er glade for at det var KNA som kjøpte Tyrigrava. Eiendommen blir nå tatt godt vare på og kommer til nytte for motorfolket, avsluttet Knutsen, mens Skiaker lovet kunstnerne invitasjon til innflytningsfesten. -Det har vært et godt og hyggelig samarbeid, avsluttet Skiaker.

I tillegg til å få full råderett over Tyrigrava overtar Skiaker og KNA også ansvaret for fire strategisk plasserte fuglekasser. Disse har KNA lovet å passe godt på.

-Vi har hatt et svært godt samarbeid med kunstnerfelleskapet i løpet av de fire årene som har gått, og vi er takknemlige for jobben de har gjort med å passe på bygget for oss, sa Skiaker i det han mottok nøklene til «Grava».

I løpet av de neste månedene er det duket for en fullstendig innvendig oppussing av den gamle veikroen. Først ut er toalettene slik at alt er klart til å ønske matserveringen og de tusentalls bil- og motorsykkelentusiastene velkommen til våren.

-Vi gleder oss veldig til fortsettelsen, kommer det fra en opprømt Skiaker. -Dette er startskuddet for en ny epoke i historien til både Tyrigrava, KNA og NVK.

Når 2021 er slutt har det blitt investert et tosifret millionbeløp i det karakteriske landemerket langs Gamle Mossevei. Funkisperlen vil skinne og kombinasjonen bevaring og bruk gjør det mulig å forsvare investeringen. Nå blir Tyrigrava motorfolkets tilholdssted.

NVK-formann Thomas Falkenberg og KNAs generalsekretær Børre Skiaker går fremtiden lyst i møte med Tyrigrava som tilholdssted.