En bønn til motorfolket

Det rapporteres av og til om uønsket adferd som «burning», «wheelie» og annen hensynsløs kjøring utenfor Tyrigrava og langs Gamle Mossevei.

Som nye eiere vet vi godt at «Grava» er tuftet på entusiasmen rundt kjøretøy på fire og to hjul, og vi forstår bedre enn de fleste at det er både spennende og gøy med show, fart, motordur og hjulspinn.

Samtidig vet vi at motorfolkets møtested, Tyrigrava, kan bli pålagt uønskede begrensninger om det ikke tas hensyn til de som bor og ferdes i nærområdet. Det vil verken vi som eiere eller dere som brukere.  

Vi må derfor gjøre alt vi kan for å unngå begrensninger i bruken av stedet og vi ber alle om å hjelpe til for å unngå uønsket atferd slik at vi kan opprettholde møteplassen.

Derfor ber vi innstendig om at alle forsøker å ta hensyn til omgivelsen slik at det blir mindre støy, lavere fart og færre sorte asfaltstriper.

Så kan vi heller glede oss over treffsesongen, bilene, motorsyklene og vennene på Tyrigrava.  

God sommer ønskes fra Børre Skiaker (Styreleder, Tyrigrava AS)

Første treffdag for NVK på Tyrigrava

Til tross for svært skiftende vær møtte elleve NVK-biler til treff mandag denne uken. Neste gang satser man på flere.

Det er liten tvil om at de faste kveldstreffene på Tyrigrava i løpet av sommerhalvåret er godt innarbeidet med Amcar-tirsdag og MC-onsdag. I 2020 kom det til en tredje treffdag på torsdager med europeiske og asiatiske biler. Nytt i 2021 er egen veterandag på mandager.

Den første av disse ble avviklet mandag denne uken i regi av NVK – Norsk Veteranvogn Klubb, som også skal ha tilholdssted i Tyrigravas underetasje så snart den innvendige oppussingen er ferdig.

-Jeg kjenner en enorm glede ved å endelig komme på plass utenfor Tyrigrava. -Dette er et stort skritt, sier NVK-leder Thomas Falkenberg mens flere av klubbens medlemmer vandrer mellom de oppmøtte bilene og rundt i de nye NVK-lokalene hvor rivningsarbeidet nå er godt i gang.

Slik ser man for seg Tyrigravas underetasje – det fremtidige tilholdsstedet for Norsk Veteranvogn Klubb.

Planen er man hver mandag ettermiddag skal kunne se et knippe av de aller eldste bilene parkert utenfor Tyrigrava. -Og om det kommer nok folk skal det med også bli servering, kommer det fra Falkenberg. -Det er klart man skal kunne få seg en vaffel, kaffe eller Cola.

Også NVK-styremedlem og veteranvognnestor Trygve Krogsæter synes det er strålende å være på det første av mange mandagstreff: – Dette har vært en bra start, og vi har tro på at dette er et konsept som funker!

KNAs tradisjonstunge vognmerke gjør seg godt på et fint, gammelt NVK-kjøretøy.

De rutinerte veteranvognførerne Trond Thorbjørnsen og Tore Ritter Westen, som begge bor på Nordstrand, kunne ikke si seg mer enig: -Vi har sett frem til dette. Så lenge været er på vår side og bilen går kommer vi.

1930-modell Nash Touring lyser opp foran motorfolkets møtested langs Gamle Mossevei.

Det gjør også Geir Aarflot som er fast inventar utenfor Tyrigrava med sin Jaguar XK150, en doning han kjøpte usett på nett fra en eldre dame i Canada, og som gjør seg godt ved siden av en 1923 Fiat som straks fyller hundre år.

NVK-medlemmene Trond Thorbjørnsen og Tore Ritter Westen gleder seg stort til NVK får fast tilholdssted på Tyrigrava.

Men det er ikke slik at må man ha en ordentlig gammel bil for å møte opp på den nye treffdagen:

-Alle er velkomne uansett, lover Falkenberg.

Det kan undertegnede, som stilte uten NVK-medlemskap og med eget kjøretøy på kun 67 år, skrive under på.

NVK-styremedlem Trygve Krogsæter og leder Thomas Falkenberg er synlig fornøyd med at de eldste bilene har fått sin egen treffdag på Tyrigrava.