Første treffdag for NVK på Tyrigrava

Til tross for svært skiftende vær møtte elleve NVK-biler til treff mandag denne uken. Neste gang satser man på flere.

Det er liten tvil om at de faste kveldstreffene på Tyrigrava i løpet av sommerhalvåret er godt innarbeidet med Amcar-tirsdag og MC-onsdag. I 2020 kom det til en tredje treffdag på torsdager med europeiske og asiatiske biler. Nytt i 2021 er egen veterandag på mandager.

Den første av disse ble avviklet mandag denne uken i regi av NVK – Norsk Veteranvogn Klubb, som også skal ha tilholdssted i Tyrigravas underetasje så snart den innvendige oppussingen er ferdig.

-Jeg kjenner en enorm glede ved å endelig komme på plass utenfor Tyrigrava. -Dette er et stort skritt, sier NVK-leder Thomas Falkenberg mens flere av klubbens medlemmer vandrer mellom de oppmøtte bilene og rundt i de nye NVK-lokalene hvor rivningsarbeidet nå er godt i gang.

Slik ser man for seg Tyrigravas underetasje – det fremtidige tilholdsstedet for Norsk Veteranvogn Klubb.

Planen er man hver mandag ettermiddag skal kunne se et knippe av de aller eldste bilene parkert utenfor Tyrigrava. -Og om det kommer nok folk skal det med også bli servering, kommer det fra Falkenberg. -Det er klart man skal kunne få seg en vaffel, kaffe eller Cola.

Også NVK-styremedlem og veteranvognnestor Trygve Krogsæter synes det er strålende å være på det første av mange mandagstreff: – Dette har vært en bra start, og vi har tro på at dette er et konsept som funker!

KNAs tradisjonstunge vognmerke gjør seg godt på et fint, gammelt NVK-kjøretøy.

De rutinerte veteranvognførerne Trond Thorbjørnsen og Tore Ritter Westen, som begge bor på Nordstrand, kunne ikke si seg mer enig: -Vi har sett frem til dette. Så lenge været er på vår side og bilen går kommer vi.

1930-modell Nash Touring lyser opp foran motorfolkets møtested langs Gamle Mossevei.

Det gjør også Geir Aarflot som er fast inventar utenfor Tyrigrava med sin Jaguar XK150, en doning han kjøpte usett på nett fra en eldre dame i Canada, og som gjør seg godt ved siden av en 1923 Fiat som straks fyller hundre år.

NVK-medlemmene Trond Thorbjørnsen og Tore Ritter Westen gleder seg stort til NVK får fast tilholdssted på Tyrigrava.

Men det er ikke slik at må man ha en ordentlig gammel bil for å møte opp på den nye treffdagen:

-Alle er velkomne uansett, lover Falkenberg.

Det kan undertegnede, som stilte uten NVK-medlemskap og med eget kjøretøy på kun 67 år, skrive under på.

NVK-styremedlem Trygve Krogsæter og leder Thomas Falkenberg er synlig fornøyd med at de eldste bilene har fått sin egen treffdag på Tyrigrava.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *