Siste nytt

Børning 3 filming på Tyrigrava

Det gjøres nok en gang opptak til Børning film på Tyrigrava, denne gangen til Børning 3! Vi gleder oss! Kanskje kjenner du igjen bilene?

Statens vegvesen og NMCU trafikksikkerhetsdag

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 20190522_182814-1024x576.jpg
Bilde
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 20190522_182824-1024x576.jpg
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 20190522_182839-1024x576.jpg
Statens vegvesen og NMCU Oslo og Akershus, i samarbeid med flere, arrangerte i går årets trafikksikkerhetsdag med fokus på MC og moped/scooter på Tyrigrava. Mange var tilstede. De fikk oppdatering på sikkerhet i tillegg til strålende grillmat fra Royal Junk og konsert.

Åpner serveringen 1. mai

Onsdag 1. mai, på MC-treffet, åpner uteserveringen på Tyrigrava. Det vil også bli Indian Spinnin Wheel fremvisning. Royal Junk står for serveringen som vil holde åpnet fra ca. kl. 13. 00 til utover ettermiddagen. På menyen står grillede burgere, kaffe, mineralvann og forhåpentligvis iskrem. Vel møtt alle sammen!

Samler motorfolket på historisk sted

STORE PLANER: Børre Skiaker (t.v.) og Finn Eirik Eilertsen i KNA studerer skissene til nye Tyrigrava sammen med Ola Kleiven i NVK. (Foto: Rolf Magnus W. Sæther)

Bilorganisasjoner går sammen om å skape et felles møtested for bil- og MC-folket.

— Motormiljøet er fragmentert, med mange klubber som slåss om medlemmene. Samtidig står mange entusiaster utenfor klubbmiljøet. Nå lager vi et møtested der alle er velkomne, sier generalsekretær Børre Skiaker i KNA, Kongelig Norsk Automobilklub. KNA og Norsk Veteranvogn Klubb (NVK) har gått sammen om å kjøpe Tyrigrava ved Gamle Mossevei i Oppegård kommune. Den gamle veikroa har i mer enn 70 år vært et kjent utfartssted og et fast møtested for MC- og bilmiljøet. – Folk fra hele landet har følelser for dette stedet. Mange har hatt Tyrigrava som et fast stoppested på vei til Oslo. Her satt hele familien og spiste middag, sier styreleder Ola Kleiven i NVK. For motormiljøet har Tyrigrava lenge vært et ikon, med faste ukentlige treff. – Bilfolket møtes tirsdags kveld, motorsykkelfolket møtes onsdag kveld. Disse treffene skal få fortsette, og vi ønsker å dyrke og styrke dem, sier KNAs president Finn Eirik Eilertsen.
Tyrigrava skisse: FUNKIS: Den gamle veikroa Tyrigrava skal tilbakeføres til sin opprinnelige stand. (Foto: Metropolis/LOR)
Restaureres i funkisstil Tyrigrava var skysstasjon fra slutten av 1800-tallet. Etter en brann tidlig på 1900-tallet, ble dagens bygning reist i 1932. Nå skal den nedslitte kroa restaureres og stråle som i glansdagene. – Bygget vil bli tilbakeført til sin opprinnelige funkisstil, på samme måte som Ingierstrand Bad og Ekebergrestauranten ble restaurert med stor suksess. Det handler om å ivareta kulturhistorie, samtidig som stedet skal fylles med liv og aktivitet, sier Børre Skiaker. Satser på utleie I dag holder et kunstnerfellesskap til i Tyrigrava, som frem til i fjor var eid av Oppegård kommune. I 2021 flytter KNA og NVK inn med henholdsvis hovedkontor og klubblokale. De ønsker å gjøre det lettere for motorklubber å leie eiendommen. – I tillegg ønsker vi å tilrettelegge for bedrifter som ønsker en møteplass med en særegen atmosfære. Det kan være et bra sted for bil- og motorsykkelimportører å ha produktlanseringer eller for bedrifter å ha seminarer, i idylliske omgivelser ved Gjersjøen, sier Skiaker. Motorfolket viktigst De nye eierne er forberedt på at noen i motormiljøet kan reagere på at driften nå blir mer kommersiell enn før. – Mange føler at de har eierskap i Tyrigrava. Men for å kunne drive en såpass stor bygning, trenger vi kommersiell drift også. Det ene skal ikke gå på bekostning av det andre. Vi støter ikke ut noen, men tilfører ny aktivitet, sier Skiaker. Signalene i miljøet har hittil vært udelt positive. – Kongstanken bak kjøpet og oppussingen er å gjøre eiendommen tilgjengelig for miljøet. Endelig kommer Tyrigrava tilbake til de motorinteresserte, sier Børre Skiaker i KNA. KNA og NVK håper å sette i gang med utvendig oppussing i 2019-2020, og planlegger innvendig oppussing og innflytting i 2021.